Chok Release & Psykomotorisk Terapi

Selvbiografisk.dk

Livshistoriefortælling & terapi

Chok Release Terapi

Hvad er det?

Chok Release metoden er en blid og kærlig tilgang til at forløse chokerende og traumatiske oplevelser, som "sidder fast" i nervesystemet. Behandlingen er samtalebaseret, men inddrager i høj grad også kroppens sansninger, blandt andet gennem guidet meditation.Hvad vil det sige at få et chok?

Et chok er en oplevelse, der kommer bag på én. Mange beskriver det som "Det kom som et lyn fra en klar himmel" eller "Jeg var slet ikke forberedt på at dette ville ske".


Når du ikke er forberedt på en pludselig hændelse, bliver dit nervesystem lammet og din tilgang til at handle aktivt på hændelsen, bliver fastfrosset. Du oplever det måske som om at selve oplevelsen angriber dig, uden du når at forsvare dig selv. Du oplever, at du stivner i kroppen, bliver iskold og i lige præcis dette sekund tror du måske, at du skal dø.


Hvad er symptomerne på, at man har fået et chok?

Der kan opstå forskellige symptomer i forlængelse af chokerende og traumatiske oplevelser. Nedenfor kan du se eksempler på, hvordan symptomer kan se ud i tiden efter den eller de ubehagelige oplevelser.


Fase 1:                 

Tanke mylder

Uro i kroppen

Urolig søvn

Vågner med et sæt

Flash backs


Fase 2:

Du har svært ved at falde i søvn

Vågner flere gange om natten

Sveder/ fryser om natten

Bliver hurtigt udmattet

Humør svingninger

Gråd labil/ opfarende

Pludselige vredesudbrud

Begyndelse på at du trækker dig fra sociale sammenhæng

Manglende overskud i hverdagen

Hovedpine/ migræne

Muskelsmerter, spændinger i kæber & tænder

Stivhed i kroppen

Manglende sexlyst/ overdreven lyst til sex


Fase 3:

Social angst

Generel angst

Isolation

Depression

Oplever dig selv som et offer

Oplever at andre angriber

Oplever manglende livsmod

Passivitet/ manglende handlekraft og aktivitet

Jeg er i 2017-2018 uddannet og certificeret Chok Release Master, hos Nadia Ferhat. Her har jeg bl.a. lært en særlig teknik, som via øjenbevægelser er meget effektiv til at forløse chok/traumeoplevelser. 

Psykomotorisk Terapi

Hvad er det?

Hvis du føler dig stresset eller fx oplever uro, spændinger, angst, depression eller tankemylder kan afspændingsbehandling være et godt alternativ til samtaleterapi. Gennem behandlingen kommer du i bedre kontakt med din krop, dine følelser og dine behov - og ad den vej er der ofte bedre adgang til skabe positive ændringer.

En tur på briksen hos en psykomotorisk terapeut opleves af de fleste som meget behagelig - her skal det bestemt ikke gøre ondt, for at gøre godt. 

Følg med på

Copyright @ All Rights Reserved