Selvbiografisk.dk
Livshistoriefortælling & terapi
Chok Release metoden er en blid og kærlig tilgang til at forløse chokerende og traumatiske oplevelser, som "sidder fast" i nervesystemet. Behandlingen er samtalebaseret, men inddrager i høj grad også kroppens sansninger, blandt andet gennem guidet meditation.
Hvad vil det sige at få et chok?
Et chok er en oplevelse, der kommer bag på én. Mange beskriver det som "Det kom som et lyn fra en klar himmel" eller "Jeg var slet ikke forberedt på at dette ville ske".
Når du ikke er forberedt på en pludselig hændelse, bliver dit nervesystem lammet og din tilgang til at handle aktivt på hændelsen, bliver fastfrosset. Du oplever det måske som om at selve oplevelsen angriber dig, uden du når at forsvare dig selv. Du oplever, at du stivner i kroppen, bliver iskold og i lige præcis dette sekund tror du måske, at du skal dø.
Hvad er symptomerne på, at man har fået et chok?
Der kan opstå forskellige symptomer i forlængelse af chokerende og traumatiske oplevelser. Nedenfor kan du se eksempler på, hvordan symptomer kan se ud i tiden efter den eller de ubehagelige oplevelser.
Fase 1:
Tanke mylder
Uro i kroppen
Urolig søvn
Vågner med et sæt
Flash backs
Fase 2:
Du har svært ved at falde i søvn
Vågner flere gange om natten
Sveder/ fryser om natten
Bliver hurtigt udmattet
Humør svingninger
Gråd labil/ opfarende
Pludselige vredesudbrud
Begyndelse på at du trækker dig fra sociale sammenhæng
Manglende overskud i hverdagen
Hovedpine/ migræne
Muskelsmerter, spændinger i kæber & tænder
Stivhed i kroppen
Manglende sexlyst/ overdreven lyst til sex
Fase 3:
Social angst
Generel angst
Isolation
Depression
Oplever dig selv som et offer
Oplever at andre angriber
Oplever manglende livsmod
Passivitet/ manglende handlekraft og aktivitet
Jeg er i 2017-2018 uddannet og certificeret Chok Release Master, hos Nadia Ferhat. Her har jeg bl.a. lært en særlig teknik, som via øjenbevægelser er meget effektiv til at forløse chok/traumeoplevelser.
Psykomotorisk Terapi
Hvis du føler dig stresset eller fx oplever uro, spændinger, angst, depression eller tankemylder kan afspændingsbehandling være et godt alternativ til samtaleterapi. Gennem behandlingen kommer du i bedre kontakt med din krop, dine følelser og dine behov - og ad den vej er der ofte bedre adgang til skabe positive ændringer.
En tur på briksen hos en psykomotorisk terapeut opleves af de fleste som meget behagelig - her skal det bestemt ikke gøre ondt, for at gøre godt.
Copyright @ All Rights Reserved